Malthus Flexi Muottivälike

Pyydä tarjous tai kysy lisätietoa

Malthus Flexi muottivälike on joustava ratkaisu yksipuoliseen betonivalumuottiin.

Tekniset tiedot: Minimiseinänpaksuus 12 cm | Vakiouloke 22,5 cm tai mittatilaus | M6-kierre | Vetolujuus n. 16-20 kN

Ominaisuudet: Helppo poraus 6-10 mm reikiin | Säätövara n. 3,5 cm langmutterilla | Mahdollisuus lisäsäätöön kahdella langmutterilla

Käyttökohteet: Betoniseinät | Kallioon valu | Ponttiseinät erikoisasennuksella

Malthus Flexi sopeutuu monenlaisiin rakennuskohteisiin ja -haasteisiin. Sen säädettävyys ja mukautuvuus tekevät siitä erinomaisen valinnan vaativiin valumuottitöihin.

Malthus Flexi - Joustava muottivälike yksipuoliseen valumuottiin

Malthus Flexi muottivälike on monipuolinen ja mukautuva ratkaisu, joka on suunniteltu erityisesti yksipuolisten valumuottien tarpeisiin. Tämä välike tarjoaa ratkaisun monenlaisiin rakennushaasteisiin, oli kyseessä sitten tavallinen betoniseinä tai vaativa kallioon valu.

Tekniset ominaisuudet ja mukautuvuus

Malthus Flexi -välikkeen yksi merkittävimmistä eduista on sen mukautuvuus. Minimiseinänpaksuus on 12 cm, mutta välike voidaan räätälöidä vastaamaan erilaisia seinänpaksuuksia. Vakiouloke on 22,5 cm, mutta erikoismittoja on saatavilla tarpeen mukaan.

Välikkeen asennus on tehty mahdollisimman yksinkertaiseksi. Kiinnitys tapahtuu 6-10 mm:n reikiin, mikä mahdollistaa kevyiden työkalujen käytön. M6-kierre tarjoaa yhteensopivuuden yleisten kiinnitysratkaisujen kanssa.

Säädettävyys ja tarkkuus

Malthus Flexi -välikkeen yksi vahvuuksista on sen erinomainen säädettävyys. Langmutteri mahdollistaa noin 3,5 cm:n säätövaran, mikä on usein riittävä tavallisissa rakennuskohteissa. Vaativammissa olosuhteissa, kuten kallioon valussa, voidaan käyttää kahta langmutteria ja kierretankoa välissä, mikä mahdollistaa vieläkin suuremman säätövaran.

Monipuoliset käyttökohteet

Malthus Flexi soveltuu monenlaisiin rakennusprojekteihin:

  1. Tavalliset betoniseinät
  2. Kallioon valu, jossa pinnan epätasaisuudet vaativat erityistä mukautuvuutta
  3. Ponttiseinät erikoisasennuksella, jossa mutterit voidaan hitsata kulmarautaan

Turvallisuus ja kuormitettavuus

Turvallisuus on aina etusijalla rakennustyömaalla. Malthus Flexi -välikkeen vetolujuus on noin 16-20 kN, riippuen asennustavasta. Suositeltu maksimityökuormitus on 10 kN, mikä takaa riittävän turvamarginaalin.

Yhteensopivuus ja asennusvaihtoehdot

Malthus Flexi on suunniteltu toimimaan yhdessä erilaisten kiinnitysratkaisujen kanssa. Esimerkiksi UPAT-laajennuspultti M6 tai muut läpimenevään M6-ruuviin perustuvat pultit soveltuvat hyvin käytettäväksi kallioon kiinnityksessä.

Käyttöohjeet ja huomioitavat seikat

Malthus Flexi -välikkeen käytössä on tärkeää huomioida seuraavat asiat:

  1. Pultti ja pikakiinnike on ruuvattava vähintään 15 mm mutteriin.
  2. Pultin vetolujuus on 7,7 kN.
  3. Kiinnitysmateriaalin laatu (vanha tiili, kallio, kivi jne.) vaikuttaa pultin pitävyyteen.
  4. Valunopeuden on oltava huomattavasti hitaampi kuin tavallisia tankoja käytettäessä.
  5. Korkeamman lujuuden saavuttamiseksi voidaan valaa nopeammin tai mahdollisesti korkeammalle käyttämällä suuremman tiheyden Malthus Flexi -tankoa.
  6. Kuormitusrajojen ylittäminen voi johtaa tuen pettämiseen tai pultin irtoamiseen.
  7. Malthus takaa 7 kN:n vetolujuuden Malthus Flexi -tankoa kohden.
  8. Malthus ei takaa pultin vetolujuutta tai sitä, kuinka hyvin pultti kiinnittyy vanhaan materiaaliin.

Malthus Flexi muottivälike tarjoaa joustavan ja tehokkaan ratkaisun yksipuolisiin valumuotteihin. Sen mukautuvuus, säädettävyys ja monipuoliset käyttökohteet tekevät siitä erinomaisen valinnan monenlaisiin rakennusprojekteihin. Oli kyseessä sitten tavallinen betoniseinä tai haastava kallioon valu, Malthus Flexi tarjoaa luotettavan tuen onnistuneeseen lopputulokseen. On kuitenkin tärkeää noudattaa annettuja ohjeita ja huomioida käyttöön liittyvät rajoitukset parhaan ja turvallisimman lopputuloksen saavuttamiseksi.

haucon-catalog

Tutustu tuotteisiin katalogissamme!

Lataa katalogi

Palvelemme numerossa
0207 430 890